bezárás

Felvételi információk - 2021

A felvételi pontok számítása

Összpontszám

A gyakorlati vizsgán összesen 200 pont érhető el. Az öszpontszámot a vizsgán teljesített feladatok, a beszélgetés és a bemutatásra kerülő otthon készített munkák együttes értékelése adja.

A külföldi vagy külföldi rendszerű középiskolában szerzett eredmények megfeleltetése, illetve ezek tanulmányi és érettségi pontokká való átszámítása központilag történik, erről bővebben A külföldi vagy Magyarországon működő külföldi rendszerű intézményben szerzett végzettségekről c. részben, illetve a www.felvi.hu honlapon találhat információt.

Tanulmányi pontot nem számítanak, a gyakorlati vizsgán szerzett pontok megkettőzésével, többletpontok nélkül számítják a felvételi összpontszámot.
A gyakorlati vizsga szakaszai:

  • Az első szakaszban a Felvételi Bizottság a bemutatott anyagok alapján dönt.
  • A második szakasz végén a Bizottság pontozás és írásos vélemény nélkül értékeli a pályázók munkáit és dönt arról, hogy a harmadik szakaszban kik folytathatják a vizsgát.
  • A harmadik szakaszban a gyakorlati vizsgán pontoznak.

Általános tudnivalókat és bővebb felvilágosítást a 2021-es felvételikről az alábbi internetcímén olvashatnak: http://www.felvi.hu


Mesterképzésben legfeljebb 100 pont szerezhető, mely tartalmazza a többletpontokat is. Azon jelentkezők, akik esélyegyenlőség jogcímen többletpontra jogosultak, azok számára jogcímenként külön-külön kell meghatározni a maximálisan kapható pontokat, és az összes jogcímet figyelembe véve - az esélyegyenlőségben részesítendők többletpontja - nem lehet több 10 pontnál, és nem lehet kevesebb 1 pontnál.

A tanár-képzőművész-tanár mesterképzési szak nappali munkarenden összesen 99 pont érhető el. Az összpontszámot a belső alkalmassági vizsga értékelése adja.

A látványtervező művész mesterképzési szakokon összesen 99 pont érhető el a szakmai alkalmassági vizsgán. Sikeres írásbeli vizsgát (60 %) tett jelentkezők mehetnek a szóbeli vizsgára.


Pontszámítás
látványtervező művész (nappali képzés)
Felvételi pontok:
 - írásbeli vizsga (Í): 40 pont
 - szakmai alkalmassági vizsga (Sz): 59 pont

Többletpontok:
Maximum 1 többletpont adható
 - Esélyegyenlőségi maximális pont: 1 pont
    - fogyatékosság: 1 pont
    - gyermekgondozás: 1 pont
    - hátrányos helyzet: 1 pont


tanár - képzőművész-tanár (nappali képzések)
Felvételi pontok:
 - szakmai elbeszélgetés (Sz): 99 pont

Többletpontok:
Maximum 1 többletpont adható
 - Esélyegyenlőségi maximális pont: 1 pont
    - fogyatékosság: 1 pont
    - gyermekgondozás: 1 pont
    - hátrányos helyzet: 1 pont