bezárás

Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény

Üdvözöljük a Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény honlapján!

 

FONTOS VÁLTOZÁS: FŐBEJÁRAT ÁTHELYEZÉSE - ANDRÁSSY ÚT 71.
Beszállítóink, Szerződéses Partnereink április 12-től a Főépület Andrássy út 71. szám alatti bejáratán tudnak bejönni, mert az Andrássy út 69. sz főépületi bejáratnál felújítás folyik.
A kapu a jobb oldalon található kapunyitó gombbal nyitható!


FIGYELEM!
A 2021. március 4-ei kormányzati rendelkezésekkel és a rektori utasítással összhangban egyelőre nem lehet a könyvtárat személyesen látogatni, de az online lehetőségeket kihasználva az alábbi szolgáltatásokkal szeretnénk megkönnyíteni beiratkozott olvasóink életét:

  1. otthonról is elérhető adatbázisok és digitális folyóiratok: http://www.mke.hu/adatbazisok
  2. dokumentumtár használata (digitalizált dokumentumok, kötelező olvasmányok, szakdolgozatok) a katalógus olvasói profilján (https://katalogus.mke.hu/patrondata) keresztül történő belépéssel az érvényes olvasójeggyel rendelkezők számára. (Beiratkozott olvasók tagságának hosszabbítása e-mailben kezdeményezhető.) A dokumentumtárba történő belépéshez és használatához segítséget a http://www.mke.hu/dokumentumtareleres oldalon találnak.
  3. elektronikus ügyfélszolgálat, (nyilvántartások adataira vonatkozó egyszerű kérdések megválaszolása, a késedelmi díjról és más könyvtári szolgáltatásokról adható tájékoztatás) beiratkozott olvasók számára a konyvtar@mke.hu, a levéltári kutatók számára a leveltar@mke.hu e-mail címen vehető igénybe.
  4. elektronikus katalógus https://katalogus.mke.hu (beiratkozás nélkül is)


FONTOS: Az egyetemen szakdolgozók számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy segítséget és szaktájékoztatást kérjenek a konyvtar@mke.hu email címen, akár személyes konzultáció keretében is (MSTeams-en keresztül).

A korábban (2020. november 10. előtt) kikölcsönzött könyvek lejárati határidejét automatikusan meghosszabbítjuk visszavonásig.

Az egyetem oktatói, munkatársai munkanapokon hétfőtől csütörtökig 10:00-16:00 óráig, pénteken 9:00-15:00 óráig személyesen is felkereshetik kéréseikkel a könyvtárat és a levéltárat.
 

Az intézkedés visszavonásáig érvényes.
 

FRISS HÍR
Az idei évtől a könyvtár előfizetett az Oxford Art Online adatbázisra, mely az egyetemi hálózatból a https://www.oxfordartonline.com/ oldalon keresztül érhető el.

Az egyetem oktatói VPN használatával távolról, (pl. otthonról is) elérhetik az adatbázist.

Az új adatbázis használatával kapcsolatos bármilyen kérdésben örömmel állnak rendelkezésre a könyvtár munkatársai (konyvtar@mke.hu).


ELÉRHETŐSÉGEINK

cím: Budapest, 1062 Andrássy út 69-71.

telefon: (36) (1) 666-2518
e-mailkonyvtar@mke.hu
 https://www.facebook.com/mkekonyvtar/

főigazgató: Antal Istvánné Edina
telefon(36) (1) 666-2524
e-mailantalne.edina@mke.hu


KERESÉS

Keresés a Könyvtár és a Művészeti Gyűjtemény új, összevont katalógusában:

 

 

ON-LINE HOSSZABBÍTÁS
Segítség az on-line hosszabbításhoz

RÉGI KÖNYVTÁRI KATALÓGUS

MŰTÁRGYGYŰJTEMÉNY RÉGI KATALÓGUSA

A könyvtárba minden 18. életévét betöltött személy beiratkozhat, de kölcsönözni csak az Egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói, valamint a MOME hallgatói  és más felsőoktatási intézmények művészettörténet szakos hallgatói tudnak. A részletes szabályok megtalálhatóak a Dokumentumok, szabályzatok menüpont alatt. .