bezárás

Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény

Üdvözöljük a Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény honlapján!
 

KÖLCSÖNZÉSI HATÁRIDŐ ÚJABB MEGHOSSZABBÍTÁSA 2021. március 1-ig

2021. március 1-ig továbbra sem kell késedelmi díjat fizetni a 2020. november 10. utáni dátummal lejárt kölcsönzésekre.
 
A kölcsönzésben lévő könyveket  könyvtári belépés  nélkül, az egyetem portáján le lehet adni (vagy postán visszaküldeni). 

FIGYELEM! 2021. március 2-től kezdve a lejárt határidejű kölcsönzésekre újra fel fogjuk számítani a késedelmi díjat!
A kikölcsönzött könyveket kérjük hozzák/küldjék vissza, vagy hosszabbítsák meg az online felületen.  A hosszabbításhoz segítséget ezen az oldalon találnak.  A lehetséges hosszabbítások számát a veszélyhelyzet idejére eggyel növeltük. Ha segítségre van szükség, jelezzék a konyvtar@mke.hu címen.
 

FRISS HÍR
Az idei évtől a könyvtár előfizetett az Oxford Art Online adatbázisra, mely távolról is elérhető a https://www.oxfordartonline.com/ oldalon keresztül.

Az egyetemen kívüli (pl. otthoni) használatához stabil VPN kapcsolatra van szükség, melyhez segítség a http://www.mke.hu/adatbazisok oldal alján található.

Az új adatbázis használatával kapcsolatos bármilyen kérdésben örömmel állnak rendelkezésre a könyvtár munkatársai (konyvtar@mke.hu).
 

TÁJÉKOZTATÓ

Olvasójeggyel rendelkező olvasóink a https://katalogus.mke.hu/patrondata oldalon bejelentkezve digitalizált dokumentumokhoz, kötelező olvasmányokhoz is hozzáférhetnek.

A bejelentkezéshez segítséget a http://www.mke.hu/node/32477 oldalon találnak.

 

SZOLGÁLTATÁSAINK A VESZÉLYHELYZETBEN
2021. február 8-ától az MKE hallgatói számára a könyvtár újra látogatható, mely röviden az alábbi szabályozás mentén vehető igénybe:

1.) A könyvtár használatához egy héttel előre - legkésőbb szerda délelőtt 10:00 óráig - időpontfoglalás szükséges az alábbi
     linken: https://mkekonyvtar.skedda.com/booking

     Időpontot foglalni délelőtti és délutáni idősávokra lehet:
     - délelőttönként 9:00 és 11:30 között,
     - délutánonként 12:00 és 15:00 óra között.

2.) A kért könyvek listáját a konyvtar@mke.hu email címen kell egyeztetni a könyvtárosokkal.

3.) A rektori engedélyt a Neptun rendszerben a könyvtárba indulás előtt ellenőrizni kell! Az egyetem területére csak azok         
     léphetnek be, akiknek a neve a portán elhelyezett rektori engedélyben szerepel.

Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a lefoglalt időintervallumban lehet a könyvtárban tartózkodni (olvasótermenként legfeljebb 2 fő).

Maszk viselése kötelező és kérjük, figyeljenek a távolságtartásra!

Az egyetem oktatói, munkatársai munkanapokon hétfőtől csütörtökig 10:00-16:00 óráig, pénteken 9:00-15:00 óráig személyesen is felkereshetik kéréseikkel a könyvtárat és a levéltárat.

Külsős olvasók számára, a november 11-i kormányzati intézkedésekkel összhangban, az MKE Egyetemi Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény továbbra sem látogatható, de elektronikus szolgáltatásai (pl. elektronikus ügyfélszolgálat, nyilvántartások adataira vonatkozó egyszerű kérdések megválaszolása, a késedelmi díjról és más könyvtári szolgáltatásokról adható tájékoztatás) a beiratkozott olvasói számára a konyvtar@mke.hu , a levéltári kutatók számára a leveltar@mke.hu e-mail címen igénybe vehetők, illetve elektronikus adatbázisai (www.mke.hu/adatbazisok) és katalógusa (https://katalogus.mke.hu) a honlapról elérhető.
 

A 2020. november 10. után lejáró, már kikölcsönzött könyvek lejárati határidejét a veszélyhelyzet meghosszabbítására való tekintettel 2021. március 1-ig meghosszabbítjuk.
 

A korábban kikölcsönzött könyveket postán, a 1062 Budapest, Andrássy út 69-71. címre lehet visszaküldeni, vagy a portán kihelyezett dobozba személyesen, melyhez nem szükséges előzetesen időpontot foglalni. A visszaadott dokumentum(ok)ról e-mailben igazolást küldünk.

Az intézkedés visszavonásáig érvényes.


ELÉRHETŐSÉGEINK

cím: Budapest, 1062 Andrássy út 69-71.

telefon: (36) (1) 666-2518
e-mailkonyvtar@mke.hu
 https://www.facebook.com/mkekonyvtar/

főigazgató: Antal Istvánné Edina
telefon(36) (1) 666-2524
e-mailantalne.edina@mke.hu


KERESÉS

Keresés a Könyvtár és a Művészeti Gyűjtemény új, összevont katalógusában:

 

 

ON-LINE HOSSZABBÍTÁS
Segítség az on-line hosszabbításhoz

RÉGI KÖNYVTÁRI KATALÓGUS

MŰTÁRGYGYŰJTEMÉNY RÉGI KATALÓGUSA

A könyvtárba minden 18. életévét betöltött személy beiratkozhat, de kölcsönözni csak az Egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói, valamint a MOME hallgatói  és más felsőoktatási intézmények művészettörténet szakos hallgatói tudnak. A részletes szabályok megtalálhatóak a Dokumentumok, szabályzatok menüpont alatt. .