bezárás

DLADLA100 No.3 – Közös zarándoklat a Zöld Kakas Mélyalmos Badlehemhez

2017. január 12. (csütörtök) 16-18 óra
Zöld Kakas Líceum
1091 Budapest, Hurok u. 11.

Ezen a délutánon a K.U.T.A.Cs. (Kivezető Utak Tapasztalatain Alapuló Csoport; MÉCS Miklós & VÁNDOR Csaba) és a VirágJudit Galeri (BOGYÓ Virág & FISCHER Judit) közös projektjüket, a DACDAC KORSZAK-ot mutatják be a Zöld Kakas Líceumban.

A DACDAC KORSZAKról:

A Zöld Kakas Líceum egy iskola olyan gyerekek számára, akik a hagyományos oktatási intézményeket nem tudják elviselni és azok sem viselik el őket.
Már hatévesen a társadalommal dacolnak.
Tavaly általános iskolás osztály is indult egy szem gyerekkel, nyolc-tíz szem nemtanárral. Órákat nem tartunk, csak töltünk, mint „normálisan”.
Az előző helyeken ők voltak a lázadók, de egy olyan iskolában, amely maga is lázadó, ez egy kicsit nehezebb.
Mi azon vagyunk, hogy mindenkit meggyőzzünk arról, hogy mindig van mi ellen lázadni. Ha a tanárokon túl vagyunk, jöhetnek a tanok.
Idén három gyerek van és két terem. A kisebbik mára egy mindig teljesen sötét meditációs tan(k)teremmé alakult. Ebben a (tan)anyagtalan térben szoktunk töprengeni, gyertyafényben rajzolni-tervezni, stroboszkópfényben mozgolódni, vagy a teljes sötétben lenyugodni, filozofálni. Újabban itt is ebédelünk.

Péntekenként alkotónap van, ilyenkor több külsős, kisiskolás korú gyerek is bekapcsolódhat az iskola életébe. Ideális unschooling szituáció ez, ahol a „nevelők” azzal foglalatoskodnak, amit egy lakatlan iskolában is matatnának a legmélyebb késztetésük előtt hódolva. Van, aki elektronikus kütyüket épít; van, aki animációs technikákkal kísérletezik; mások zenélnek; főznek; masszírozzák egymást. A gyerekek meg áramlanak ide-oda, és belekóstolnak mindenbe, ami épp megragadja vagy leköti őket.

K.U.T.A.Cs. & VirágJudit Galeri

Tárlatvezetők:
BOGYÓ Virág
FISCHER Judit
MÉCS Miklós
VÁNDOR Csaba

A tárlatvezetés magyar nyelvű és ingyenes.

további infó: https://www.facebook.com/events/252595418503078/

Fotó:
K.U.T.A.Cs. (Kivezető Utak Tapasztalatain Alapuló Csoport; MÉCS Miklós & VÁNDOR Csaba) és a VirágJudit Galeri (BOGYÓ Virág & FISCHER Judit):
Dacdac-korszak
installáció
fotók, videók, tárgyak, szövegek
2016

Fotó: Simon Zsuzsanna © MKE

Esemény

KELLŐ TÁVOLSÁG

a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Doktori Iskola és a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskola

kiállítása

2017. május 04.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorának nyílt leveléhez csatlakozók

Az MKE oktatói, dolgozói és hallgatói közül is csatlakoztak Csanádi Judit rektor nyílt leveléhez.

2017. április 05.