bezárás

Kuzma Eszter Júlia - Virtual Nature

A koncepció középpontjában a világunk fraktáltermészete áll. A fraktál lényege, hogy önhasonló, azaz a nagyítás minden szintjén azonos természetű. Az alkotókövek (elemek) viselkedése hasonló
a nagyobb alkotóelem viselkedésével. Ahogy kicsiben, úgy nagyban. A fraktáltermészet lényege, hogy a kicsiből fel lehet építeni a nagyot, ha ismerjük a fraktáltermészet szabályát. A legjobb példa erre egy növényi mag, amely méretét tekintve kicsi, de tartalmazza a nagy növény minden jellemzőjét.
Ebből az alapötletből bontakozott ki az, hogy a hologram a legjobb szemléltető eszköz erre, ugyanis a hologram, nem más, mint egy háromdimenziós kép, mely valóságszerű mélységélességgel rendelkezik és kellően természetes anyagszerűséggel. A kapott kép térbeli, életszerű
és körbejárható.
Mivel a hologram szinte minden egyes pontja tárolja a kép minden egyes pontjának információját, a hologram tulajdonságai azonosak az fraktál viselkedésével. A virtuális kép megvalósításakor a különböző szoftverek használatával megszólalásig természetes látványt sikerül létrehozni, ami nem csoda, hiszen a világunk is fraktáltermészetű, az-az hasonló módon épül fel.
Egy virtuális valóság jelenik meg előttünk, ami (bár egy növényből indul ki) egy ember által alkotott kreálmány.

Megnyitó: 2018. április 3. 19 óra
Megnyitja: Vető Orsolya
Helyszín: MKE Epreskert Kálvária
Megtekinthető: 2018. április 10-ig

In the middle of the concept stands our world fractal nature. The main point of fractal is self-similar, there is a similar esence in all levels of the enlargement. The behaviour of the basic elements similar to the bigger and the biggest element’s behaviour. It is possible to build from the small a bigger part of the fractal, if we know the rule of the fractal nature. The best example is a plant seed what is quite small, but it is including every charactereistics of the big plant.
I unfolded it from here, that the holograms is the best attentive tool for this, because the hologram is a 3D picture with natural materiality and realistic depth of focus. The picture is alive, spatial, and we can walk around it.
Every part of the hologram includes the picture parts, the hologram is similar the life of fractal. The virtual picture what we get, is so realistic, it is not a surprise, because our world is a fractal, and it’s parts are similar.
A virtual reality appears in front of us, which is moving out from a plant, but it is created by a person.

Location: Epreskert, Kálvária Bajza utca 41.
Start: April 03. 7 pm
Opens: Vető Orsolya

 

Kiállítás

SZOBRÁSZ MESTEREK AZ EPRESKERTBEN I.

Megnyitó 2021. okt. 26., 18:00
Helyszín: Epreskert, Parthenón-fríz Terem
Megtekinthető: 2021. okt. 27-  nov. 05.

2021. október 22.

Az Év Grafikája Díjának átadása

Időpont: 2021. október 21., 10:30
Helyszín: MKE, Kondor Béla Galéria
Megtekinthető: 2021. november 14-ig

2021. október 19.