bezárás

A fény szabadsága

Újra meghirdetjük az ArtZept formatervezői pályázatot

A Zepter International örömmel mutatja be a 15. ArtZept Formatervezői Pályázatot

A 2018-as év témája: A fény szabadsága

Az előző évek ArtZept pályázataiban a beküldendő pályamunkák témáit határoztuk meg, míg az anyaghasználatot és a műalkotások technikájának megválasztását a pályázókra bíztuk. Idén azonban fordítva közelítjük meg a dolgot – a pályázat témája, tehát „A FÉNY SZABADSÁGA” nyitott és a designerek szabadon választhatják meg a tematikához kapcsolódó konkrét tartalmakat, ami viszont a pályamunkákhoz felhasznált anyagokat illeti, kötelező a LED (fénykibocsátó dióda) fényforrások alkalmazása. A diódákat bármilyen műalkotásba, háztartási eszközbe, illetve anyagkörnyezetbe (fa, üveg, gumi, poliészter, illetve kompozit anyagok) be lehet illeszteni.

Azért választottuk a LED-eket az idei pályázat műalkotásainak fókuszpontjaként, mert a jelen és a jövő high-tech világát szimbolizálják, fényük és ragyogásuk pedig elválaszthatatlan a mai modern életmódtól. A LED-ek ezen felül a kortárs művészetben és a multimédiás technológiákban is kiemelkedő szerepet töltenek be. A LED-ek alkalmazása nem feltétlenül jelenti azt, hogy a beküldött pályamunkáknak világító tárgyaknak kell lenniük; a designerektől olyan LED-ekkel ellátott, hasznos háztartási eszközöket is szívesen látunk, amelyek jellemzően nem szoktak LED-eket tartalmazni.

Kedves formatervezők! Olyan érdekes és esztétikailag értékelhető munkákat várunk, amelyekben alkotójuk a lehető legötletesebben használja fel ezeket a modern és hatékony fényforrásokat, illetve amelyek ötvözik a kreatív ötleteket a praktikus, funkcionális megoldásokkal. Engedje mindenki szabadjára a fantáziáját és értelmezze szabadon a fények, illetve a fényforrások fogalmát!

A Zepter bízik az alkotók kreativitásában és fantáziájában, ezért nem szab határokat. A pályázat egyetlen keretét a szépség és a funkcionalitás szinergiája adja, amelyben szinte végtelen lehetőség rejlik. A pályázatok közül a Zepter International által kijelölt szakmai zsűri választja ki a téma legsikeresebbnek ítélt műveit.

A PÁLYÁZAT LEADÁSI HATÁRIDEJE: 2018. OKTÓBER 1.

A díjakról

 • Fődíj: 10 000 €
 • 2. helyezett: 4.000 € értékű Zepter termék, melyet a díjazott választhat ki katalógusunkból
 • 3. helyezett: 3.000 € értékű Zepter termék, melyet a díjazott választhat ki katalógusunkból
 • Promóciós különdíj: egy pályázaton részt vevő művész munkájának népszerűsítésére

A Zepter International képviselői által kiválasztott egy vagy több pályamunka kis szériás gyártásba kerül (max. 100 db), és cégünk az így készült darabokat kiállítja a Zepter irodaépületeiben vagy üzlethelyiségeiben, a világ minden táján. A kiállított pályaművek mellett jól látható módon feltüntetjük a pályázó nevét.

A különdíjat bármelyik pályázó megnyerheti, beleértve az első három díj nyerteseinek valamelyikét is.

ARTZEPT FORMATERVEZŐI PÁLYÁZAT, 2018
A FÉNY SZABADSÁGA
PÁLYÁZATI SZABÁLYZAT

Részvételi feltételek

 1. A pályaműnek új, egyedi alkotásnak kell lennie, amely megfelel a kiírás témájának, funkcionálisan, illetve esztétikailag is minőséget képvisel, és akár kis szériás gyártásra is alkalmas lehet.
 2. A pályamunkákat CAD/CAM vagy CAID szoftverrel (pl. Catia, Solid Works, ProE, Alias/Wavefront, Rhinoceros, stb.) készített életnagyságú, geometriailag pontos, részletesen kidolgozott 3D modellek formájában várjuk. A pályázatnak tartalmaznia kell nagy felbontású renderelt képeket is, amelyek világosan mutatják a tervezett tárgy formáját, méreteit, anyagát, az alkalmazott felületképzési technológiát, a burkolatát/borítását, és a funkcióját.
 3. A pályaműveket legkésőbb 2018. október 1-ig kell beküldeni kizárólag elektronikus formában a pressoffice@zepteritaly.com és a slowstar@ptt.rs e-mail címekre wetransfer vagy valamely egyéb ismert fájlmegosztó rendszer segítségével. A pályázati határidő után beérkezett munkák nem vesznek részt a pályázaton.
 4. A jelentkezők által benyújtott pályázatoknak az alábbiakat kell tartalmaznia:
  1. A http://www.artzept.com honlapról elmentett és kitöltött jelentkezési lap;
  2. Rövid leírás a benyújtott pályamunkáról (max. 300 szóban angolul) és a szöveg illusztrációjaként egy kinyomtatott, A4-es méretű látványterv (kép, render) a pályaműről;
  3. A pályamű műszakilag részletezett, méretarányos 3D digitális modellje IGES vagy STEP formátumban;
  4. Nyomtatásra előkészített, nagy felbontású, renderelt látványterv EPS, PDF vagy egyéb standard képformátumban (300 PPI; min. méret: 3100 x 2500 mm), továbbá egyéb digitális dokumentáció (fájlok), amelyek a pályázó szerint segíthetik a benyújtott pályamű jobb megértését.
  5. Nagyfelbontású képek a beküldött pályamunkáról tiszta fehér háttérrel, szöveg nélkül.
 5. A jelentkezés részletei és feltételei:
  1. A pályázaton részt vehet bármely természetes személy, aki megfelel a kiírás követelményeinek. Amennyiben több személy közösen készít egy pályaművet, a társ-alkotók ugyanúgy egyetlen díjra jogosultak, mintha egy önálló pályázó adta volna be az adott pályaművet.
  2. Egy pályázó több pályázatot is beadhat, de mindegyiket külön pályaműként kell beküldenie.
  3. A pályamű digitális, nyomtatott és egyéb verzióit a szervező nem küldi vissza a pályázónak, kivéve, ha azt a pályázó kifejezetten kéri.
 6. Szerzői jog és tulajdonjog:
  1. A pályamunkáknak eredeti, egyéni munkának kell lennie, amely kizárólag a jelen pályázatra készül, és nem került előzőleg kiállításra vagy publikációra. Amennyiben a pályázat során kiderül, hogy a pályázó nem rendelkezik részleges vagy kizárólagos szerzői- és tulajdonjoggal a pályaművet illetően, a tényleges jogtulajdonos fellépése esetén a teljes anyagi és egyéb kártérítés kötelezettsége a pályázót terheli. Amennyiben a pályamű a díjazottak közé került, a pályázó a jogtulajdonost azonosító döntést követő 15 napon belül köteles visszajuttatni a díjat a szervezőnek.
  2. Valamennyi díjnyertes pályamű a Zepter International tulajdonába kerül. A szerzői jog továbbra is a pályázót illeti, a tulajdonjogot azonban – időbeli és térbeli korlátozás nélkül – átengedi a Zepter Internationalnek a kis szériás, max. 100 db-os gyártás, illetve a legyártott darabok fölötti rendelkezés tekintetében.
  3. A pályázó kompenzáció nélkül, valamint hely- és időbeli korlátozás nélkül lemond díjnyertes pályamunkája megváltoztatásának vagy alakításának a jogáról, amennyiben egy prototípus előállítására és/vagy a nyertes pályamunka kis szériás (max. 100 db-os) gyártására kerül sor.
  4. A szervező fenntartja a jogot, hogy további ellenszolgáltatás és időbeli, térbeli korlátozás nélkül végrehajtsa azokat a változtatásokat a díjazott terveken, amelyek a prototípus előállításához és-vagy a kis szériás (max. 100 db) gyártáshoz szükségesek. A Zepter International fenntartja a jogot, hogy kiválassza a kis szériás gyártáshoz használt alapanyagokat, és döntsön a termék promóciójáról, áráról stb. A szervező vállalja, hogy a pályázó nevét jól látható módon feltünteti.
  5. A zsűri vagy a szervező által kiválasztott pályamunkákat nem lehet visszavonni, a jelentkezők a pályázat időtartamának végéig nem vonhatják vissza a pályázatukat.
  6. Bármely pályamunka anyaga felhasználható kiállításokra, katalógusokhoz vagy egyéb marketing és promóciós célokra, időbeli és térbeli korlátozás nélkül, a pályázó szerzői jogának tiszteletben tartásával. Az ilyen célú felhasználáshoz nem szükséges a pályázó beleegyezése, és a pályázó egyéb kompenzációra sem jogosult.
  7. A pályázat anyagából készülő katalógusban minden pályázó nevét, a jelentkezési lapon szereplő, releváns szakmai és személyes adatait, valamint a pályaművének reprodukcióját szerepeltetjük. Minden pályázó jogosult egy ingyenes katalógusra.
  8. A díjazott pályamunkákat 2018-ban és 2019-ben számos európai nagyvárosban állítják ki a Zepter bemutatótermeiben illetve művészeti galériákban. Az állandó kiállításokkal kapcsolatos költségeket és a helyszíni szervezés költségeit a szervező állja.
  9. A szervező fenntartja a jogot arra, hogy a kiállítási helyszínek elérhetőségeitől függően a kiállítás időbeli ütemtervén változasson.
  10. A díjazott pályázók névsorát céges magazinokban jelentetjük meg, amelyek a kiállításnak helyt adó országokban a Zepter International összes vásárlójához eljutnak.
  11. A jelentkezési lap aláírásával a jelentkező elfogadja az ARTZEPT 2018 nemzetközi formatervezői pályázat fentiekben ismertetett szabályait és feltételeit.

Pályázat

Kirakatban Budapest – kreatív pályázat

Beadási határidő az 1. tematika esetében: 2018. szeptember 16. (vasárnap éjfél).
Beadási határidő a 2-3-4. tematika esetében: 2018. szeptember 30. (vasárnap éjfél).

2018. augusztus 13.

Vylyan BOGYÓLÉ 2018 borcímke pályázat

Határidő: A pályázatot szeptember 18-án  16 óráig

2018. július 20.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

KOLLÉGIUMI FELVÉTELÉRE A 2018/2019. TANÉVRE
A Pályázati adatlapok és igazolások leadása személyesen 2018. augusztus 21-én 10 óráig

2018. július 19.

Budapest FotóFesztivál 2019-es programjába

határidő: 2018. október 10.

2018. július 18.

Palóc Út logópályázat

Határidő: 2018. augusztus 31. éjfél.

2018. július 12.

II. POP ARM International Exhibition

Jelentkezési határidő: 2018.szeptember.07. 18 óra

2018. július 12.

Art Mozi Egyesület logópályázat

A pályázat beadási határideje: 2018. szeptember 25. éjfél

2018. július 11.

11. THE TALENT Kortárs Képzőművészeti pályázat

Leadási határidő: 2018. október 19. péntek, 18:00 óra

2018. július 10.

„NAP MINT NAP - jelen idő Óbudán”

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2018-ban „NAP MINT NAP - jelen idő Óbudán” címmel képzőművészeti pályázatot hirdet.
Nevezni szeptember 1 – 20. között lehet.

2018. július 02.

OFF-Műhely Budapest- Pályázat fiatal művészek és kurátorok számára

Mophradat Arts Fellows Program
Beadási határidő: 2018. augusztus 24. éjfél

2018. július 02.

DIMENZIÓK - MAOE Kiállítás pályázat 2019

Jelentkezési határidő: 2019. április 15-ig

2018. június 25.

A fény szabadsága

A pályázat leadási határideje: 2018. október 1.

2018. június 22.

PÁLYÁZAT

Újbuda Önkormányzata Ottlik Géza, Kossuth- és József Attila-díjas magyar író, műfordító emlékművének, illetve az emlékmű környezeti rendezésének megvalósítására kiírt pályázata

2018. június 19.

Pályázat diákok számára 2018

határidő: 2018. szeptember 15., éjfél

2018. június 18.