bezárás

Visszajátszás

Rendhagyó kiállításunk a Kapolcsi Művészetek Völgye nyitóprogramjai között!!! Te mit kezdenél azzal a helyzettel, ha egy Ravatalozóba kapnál lehetőséget, hogy kiállíthass? Mi erre jutottunk:

VISSZAJÁTSZÁS

Történelmi gyilkosságok és katasztrófák fiatal művészek szemével
Helyspecifikus kiállítás, 2018. július 20-22.

helyszín: Ravatalozó | Vigántpetend

A kiállítás inspirációs forrását Truman Capote Hidegvérrel című 1966-os regénye adta. A helyspecifikus tárlat munkái a Capote által használt műfaji meghatározáson („tényregény” elgondolásán) keresztül, ezt képzőművészeti területre átemelve keresnek a valóság és fikció természetében mélyebb és egyre aktuálisabb összefüggéseket. A művészet egyik mindenkori feladata ennek a két világnak az organikus összeszerkesztése: így válik a tényből – a részletek művészi kiegészítéseivel - újra összeillesztett valóság. A kiállítás tematikája motiválta a diákokat a hírekben való elmélyülésre, a háttérkutatásra, komplexebb gondolkodásra.

Kiállítók:

Bódi Boglárka – Gyöngyösi Tamara, Császár Veronika, Cselőtei Ádám, Derzbach Dóra, Juhász László, Kapoli Márton, Kovács Boglárka, Kováts Janka, Lőrincz Zoé, Motkó Zsófia, Nagy Anna, Simon Luca

Nyitva: 10 – 18 h

* Kiállító iskolák: Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium (Debrecen), Képző - és Iparművészeti Szakgimnázium (Budapest), Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium. A kiállítás a Művészeti Középiskolák Összművészeti Találkozója keretében valósult meg.

www.facebook.com

Kiállítás

Az Év Grafikája Díjának átadása

Időpont: 2021. október 21., 10:30
Helyszín: MKE, Kondor Béla Galéria
Megtekinthető: 2021. november 14-ig

2021. október 19.

Szabó Ádám osztály: KONZISZTENS GRIFFITHS-TÖRTÉNET

Megnyitó 2021. október 12., 18:00
Helyszín: Epreskert, Parthenón-fríz Terem
Megtekinthető: 2021. október 13-  22.

2021. október 07.