bezárás

Konferencia Pekingben

Konferencia Pekingben

Száz éves a pekingi Central Academy of Fine Arts. Az egyetem egy International Art Education konferenciával ünnepelte alapításának centenáriumát november elején, amelyre meghívták Kína és a nagyvilág képzőművészeti egyetemeinek vezetőit, képviselőit.

Az egyetem oktatógárdája és a több, mint száz vendég négy szekcióban tartott helyszínenként 56 előadást. A President Forum szekcióban az MKE rektorát É.Kiss Piroska képviselete, aki a Living Tradition tematikában mutatta be egyetemünket, és azon belül a művészeti anatómia és rajz oktatás élő hagyományát.

A konferencia társasági eseményein számtalan új kapcsolatot sikerült teremteni. Fan Di’an, a pekingi egyetem vezetője, és a kínai kortárs képzőművészeti élet elkötelezett szervezője, köszönettel fogadta az egyetemünk ajándékát, és reményét fejezte ki, hogy közös programokkal építjük a jövőben kapcsolatainkat.

A Central Academy of Fine Arts magas művészeti, oktatási színvonala rendkívül jó körülményekkel, felszereltséggel párosul. Hatalmas, és gyönyörű saját múzeuma remek időszaki kiállításoknak ad helyt, és ez a lehetőség az egyetemünk előtt is nyitva áll.

 

Hírek

KŐ / PAPÍR / FRESKÓ

Magyar képzőművészeti Egyetem Restaurátor Tanszék Diplomakiállítás
meghívó / előadói nap: 2019.június 21. péntek
megtekinthető: 2019. 06. 21. – 09. 01.

2019. június 11.

PÁRIZS – PARIS! – „Ha a hajnal szárnyaira kelnék” (Zsoltárok 139,9)

Helyszín: A Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Gyűjteményének Bibliamúzeuma

2019. május 06.