bezárás

Beijing International Biennale

Beijing International Biennale

A pekingi Central Academy of Drama és az OISTAT Education Commission 2018 novemberében negyedszer rendezte meg az International Stage Design Students’ Works Exchange eseményt, Beijing International Biennale címen. A rendezvényen a pekingi oktatók és diákok mellett 14 ország színházi tervezést oktató egyetemének egy-egy tanára, és két-két diákja vett részt.

A BIB három elemből áll. Rendeznek egy nagyszabású kiállítást a résztvevő egyetemek hallgatóinak munkáiból, amelyen intézményenként négy munkát lehet kiállítani. Az együtt töltött hét során négy nemzetközi hallgatói team alakul, amelyek feladata adott témára létrehozni egy-egy teljesen kész előadást. Minderre három napot kapnak. A csoportok munkáját mentor oktatók segítik. A BIB harmadik elemeként, a vendégoktatók előadásokat tartanak a kínai diákoknak.

Ezúttal Herman Anett és Pajor Patrícia MA hallgatók, és É.Kiss Piroska oktató képviselték az MKE Látványtervező tanszékét. É.Kiss Piroska az egyik team mentora volt, és előadást is tartott. Két hallgatónk rendkívül népszerű, kreatív alkotó egyénisége volt a saját csapatának.

A záróesemény díjkiosztója nagy sikert hozott. Pajor Patrícia kiállított munkája díjat nyert. Díjat kaptak a tanszék hallgatói is a Gogoliáda produkcióért, amelyben Herman Anett és Pajor Patrícia is az alkotók, előadók egyike volt

A BIB eseményével párhuzamosan zajlott az akadémia kampuszán az ISTAN, International Stage Art Network konferenciája és kiállítása, amelyre a Stage Costume and Make up pályázatuk nyerteseit hívták meg. A pályázat nyerteseiként vehettek részt, és vették át díjukat Nagy Fruzsina, a Látványtervező tanszék óraadó oktatója, és Kuti Letícia, a tanszék MA hallgatója.

Egyetemünk Látványtervező tanszékének eddig is nagy becsülete volt Pekingben, és a többi résztvevő egyetemen. Az idei sikerek tovább növelték hírnevünket, ezzel bővítve és elmélyítve az Erasmus kapcsolatokat.

Hírek

Women’s Studies – Balogh / Bilak / Geibl

Az FFS tagjainak csoportos kiállítása
Megnyitó: 2019. 02. 14. 18:30
Helyszín: K.A.S. Galéria
Megtekinthető: 2019. 02. 15 – 2019. 03. 04.

2019. február 11.

MÁSOK EMLÉKEI - Szabó Franciska

Megnyitót 2019. február 14., 18:00
Helyszín: Ari Kupsus Gallery
Megtekinthető: 2019. március 8-ig

2019. február 07.

Kádár Emese – No-line

Megnyitó: 2019.02.12., 18:00
Helyszín: PINCE
Megtekinthető: 2019.02.13- 26.

2019. február 05.

Megjelent a 2018-as szobrász diplomakatalógus!

Ez az alkalmazás 9 fiatal szobrászművész diplomamunkáját tartalmazza, akik 2018-ban diplomáztak a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) Szobrász Tanszékén...

2019. január 21.