bezárás

Beijing International Biennale

Beijing International Biennale

A pekingi Central Academy of Drama és az OISTAT Education Commission 2018 novemberében negyedszer rendezte meg az International Stage Design Students’ Works Exchange eseményt, Beijing International Biennale címen. A rendezvényen a pekingi oktatók és diákok mellett 14 ország színházi tervezést oktató egyetemének egy-egy tanára, és két-két diákja vett részt.

A BIB három elemből áll. Rendeznek egy nagyszabású kiállítást a résztvevő egyetemek hallgatóinak munkáiból, amelyen intézményenként négy munkát lehet kiállítani. Az együtt töltött hét során négy nemzetközi hallgatói team alakul, amelyek feladata adott témára létrehozni egy-egy teljesen kész előadást. Minderre három napot kapnak. A csoportok munkáját mentor oktatók segítik. A BIB harmadik elemeként, a vendégoktatók előadásokat tartanak a kínai diákoknak.

Ezúttal Herman Anett és Pajor Patrícia MA hallgatók, és É.Kiss Piroska oktató képviselték az MKE Látványtervező tanszékét. É.Kiss Piroska az egyik team mentora volt, és előadást is tartott. Két hallgatónk rendkívül népszerű, kreatív alkotó egyénisége volt a saját csapatának.

A záróesemény díjkiosztója nagy sikert hozott. Pajor Patrícia kiállított munkája díjat nyert. Díjat kaptak a tanszék hallgatói is a Gogoliáda produkcióért, amelyben Herman Anett és Pajor Patrícia is az alkotók, előadók egyike volt

A BIB eseményével párhuzamosan zajlott az akadémia kampuszán az ISTAN, International Stage Art Network konferenciája és kiállítása, amelyre a Stage Costume and Make up pályázatuk nyerteseit hívták meg. A pályázat nyerteseiként vehettek részt, és vették át díjukat Nagy Fruzsina, a Látványtervező tanszék óraadó oktatója, és Kuti Letícia, a tanszék MA hallgatója.

Egyetemünk Látványtervező tanszékének eddig is nagy becsülete volt Pekingben, és a többi résztvevő egyetemen. Az idei sikerek tovább növelték hírnevünket, ezzel bővítve és elmélyítve az Erasmus kapcsolatokat.

Hírek

KŐ / PAPÍR / FRESKÓ

Magyar képzőművészeti Egyetem Restaurátor Tanszék Diplomakiállítás
meghívó / előadói nap: 2019.június 21. péntek
megtekinthető: 2019. 06. 21. – 09. 01.

2019. június 11.

PÁRIZS – PARIS! – „Ha a hajnal szárnyaira kelnék” (Zsoltárok 139,9)

Helyszín: A Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Gyűjteményének Bibliamúzeuma

2019. május 06.