bezárás

35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia

Fiatal tudósjelöltek online seregszemléje:

március végén indul a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia

2021. március 29-én veszi kezdetét a hazai felsőoktatás idei legnagyobb hallgatói tudományos seregszemléje, a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia, amelynek Művészeti és Művészettudományi Szekcióját a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem rendezi. A COVID-helyzetre tekintettel az idén 70 éves tudományos diákköri mozgalom történetében először online formában rendezik meg a több mint 5000 hallgató részvételével zajló, nagyszabású rendezvénysorozatot.

Az Agrártudományi Szekció rendezvényeivel 2021. március 29-én megkezdődik a hazai felsőoktatási tehetséggondozás idei legnagyobb és legrangosabb seregszemléjének számító 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (35. OTDK). A fiatal tudósjelöltek számára 16 nagy tudományterületi szekcióban megmérettetési lehetőséget kínáló és 2018-ban Magyar Örökség Díjjal elismert OTDK ez évi programjain több mint 5000 tehetséges hallgató – akik az 1858 intézményi TDK-konferencián szerzett jogosultságok alapján – mutathatja be pályamunkáját szakértő zsűrik előtt. A COVID-helyzet miatt az OTDK az idén 70 éves tudományos diákköri mozgalom történetében először online formában zajlik, ami komoly kihívást jelent szervezőknek és résztvevőknek egyaránt. Ezért az Országos Tudományos Diákköri Tanács központi kommunikációs anyagokkal segíti a virtuális térben bemutatkozó tehetségeket abban, hogy jól tudjanak alkalmazkodni a rendhagyó körülményekhez. Emellett a rendező intézményekkel összefogva azt a célt tűzte ki – kihasználva az online rendezést – hogy minél több emberhez eljusson az OTDK, ezért sok szeretettel várják az online előadásokra a fiatal tehetségek születi, nagyszüleit, barátait.

A 35. OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekciójának rendezési jogát a METU, az MKE és az ELTE nyerte el. A rendezők 382 számú diáktudós részvételére számítanak a programon, ami 16 számú tagozatban zajlik majd. A résztvevők között találunk határon túli felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatókat és kiemelkedő eredményeket elért középiskolai tanulókat is. A Roska Tamás Tudományos Előadás keretében pedig egy olyan doktorjelölt /fiatal doktor színesíti az előadók palettáját, aki a kutatói életpályán a graduális képzést követő időszak tudományos eredményeinek bemutatásával népszerűsíti a kutatói életpályát.

Az OTDK-n való részvétel lehetőség az egyetemisták és főiskolások számára a bemutatkozásra, a fejlődésre, a visszajelzésre és a kapcsolatépítésre. Az egyetlen alkalom, amikor a különböző felsőoktatási intézményekben tanuló, hasonló érdeklődésű, kiváló eredményeket elért fiatalok szervezett keretek között találkoznak egymással, megismerik és megvitatják egymás munkáját elismert szakemberek közreműködésével. Mint az OTDT elnöke, Prof. Dr. Szendrő Péter mondta: „Az OTDK, ez a minden második évben megrendezésre kerülő, alkalmanként 10 000 fő részvételével zajló rendezvénysorozat a tehetségek bemutatkozása mellett kiváló lehetőséget kínál a következő tudós nemzedék tagjai közötti párbeszéd, több évtizedes szakmai együttműködés, vagy akár barátság kialakulására is. Így volt ez az elmúlt több mint hatvan évben, és a rendhagyó körülmények ellenére nem lesz másként 2021-ben, a 35. OTDK-n sem.”

A Magyar Képzőművészeti Egyetemet a 35. OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekciójának versenyén 2021. április 8 -10. között, az alábbi hallgatók képviselik:

Ács Kinga Noémi
Bajgal Dölgön
Beke Zita
Csapó Júlia
Enyedi Zsolt István
Fiedrich Barnabás
Gál Boglárka
Hoóz Anna
Illés Áron
Jakab Borbála Róza
Kicsiny Martha
Kováts Hanna
Körei Sándor
Kusztos Júlia
Kuzma Eszter Júlia
Liksay Csenge Gyopár
Lovász Luca
Mazán Anikó
Mézes Attila
Miklós Kelemen
Muzamel Bernadett
Nagy Tilla
Pamuk Lili Judit
Papdi Csilla
Reining Vivien
Sándor János
Sipos Lilla Judit
Szemenyei Zsuzsanna
Tihanyi Áron

Az OMDK versenyről részletes információ található a rendezvény honlapján és facebook oldalán:

http://www.omdk2021.metropolitan.hu/

https://www.facebook.com/OTDK2021

www.otdk.hu
A 35. OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekciója az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közreműködésével a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból valósult meg.


 

Oktatás

Doctoral Program in English at the HUFA Doctoral School

venue: MKE Doktori Iskola | HUFA Doctoral School, Feszty House

from March 2020 the classes are online

2021. október 26.

MKE DLA képzés 2021/2022 őszi szemeszter

Az előadások helyszíne: MKE Doktori Iskola, Feszty-ház

2021. október 26.

A MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM KERESZTFÉLÉVES FELVÉTELI VIZSGÁT INDÍT AZ ALÁBBI MESTERSZAKON

Képzőművész-tanár levelező munkarendű mesterképzés, 2 félév
HATÁRIDEJE: 2021. NOVEMBER 15.

2021. október 18.

előKÉPZŐ – az MKE felvételi előkészítő kurzusa

Regisztráció: 2021. október 25-ig

2021. október 13.