bezárás

TÉRTELEN HELY – a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszék harmadéves BA hallgatóinak diploma-projektje

TÉRTELEN HELY

2021. JÚNIUS 7., HÉTFŐ, 19:00
ingyenes   Facebook Live

A Tértelen hely egy archív felvétekből, azok mai rekonstrukcióiból, műalkotásokból és egy hangjátékból felépített videó-kollázs. A videó az azonos című kulturális projekt keretein belül fonja össze a munkafolyamat során felhalmozódott különböző forrásanyagokat. Segítségével kísérletet teszünk a Blaha Lujza tér karakterleírására és sajátos atmoszférájának kifejezésére.

A Fortepan gyűjteményéből kiválasztott archív fotók videós rekonstrukciói a jelen viszonylatában idézik fel a Blaha Lujza tér és a környező épületek egykori képét. A múlt és jelen között húzódó gondolati teret és időt a közreműködő művészek alkotásai töltik fel. A művek szabadon értelmezik és illusztrálják a tér és az épületek történeteit és karaktereit. A videó-kollázs narrációja egy olyan interjúsorozatból létrehozott hangjáték, amelyben a megszólalókat meghatározó élmények, benyomások és emlékek kötik a Blaha Lujza térhez.

A Tértelen hely a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszék harmadéves BA hallgatóinak diploma-projektje.

Hallgatók: Czvetkó Fruzsina, Horváth Mátyás, Lipka Boróka, Sárközi Fanni, Szentimrey Borbála

Témavezető: Mélyi József

Alkotók: Deák Maja, Hajba Lídia, Láposi Zsófia, Lázár Eszter, Thury Lili

A videópremier a Tértelen hely projekt első online eseménye. További információk hamarosan elérhetők a honlapon.

www.facebook.com

Oktatás

MKE DLA képzés 2021/2022 őszi szemeszter

Az előadások helyszíne: MKE Doktori Iskola, Feszty-ház

2021. szeptember 28.