bezárás

10 ÉV – A JÁTÉKSZÍN ÚJ ARCULATPÁLYÁZATA

A Játékszín pályázatot hirdet a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar hallgatóinak a színház új nagy arculatának megtervezésére.

A pályázat célja az intézmény szellemiségéhez illeszkedő, korszerű arculat kidolgozása.

A pályaműnek tükröznie kell a Játékszín friss szellemiségét, azt, hogy ez egy korszerű, professzionális, kiemelkedő minőségű, szórakoztató magánszínház, mely a humort, a könnyedséget tartalmas gondolatokkal, társadalmi elhi­vatottsággal ötvözi, a színházi szakma legelismertebb, kiemelkedően tehetséges színészeivel, alkotóival együtt­működve.

A győztes pályamű tulajdonosa a díj elnyerése mellett – nem kötelező módon – további feladatokra is kaphat szer­ződéses megbízást a Játékszíntől.

 1. Határidő, elbírálás: az elektronikusan beküldött pályázatok beérkezési határideje 2022. február 28. 24:00. A beérkezett pályázatokat a Játékszín vezetése házon belül értékeli, majd bírálja el 2022. március 16-ig. A pályázat egyfordulós.
 2. A nyertes pályázó díja: 500.000 Ft + ÁFA és 2022/2023-as évad repertoárján lévő előadások mindegyikére, egy-egy alkalommal, előadásonként 2-2 darab jegy.
  Az elbírálás során a további két legjobbnak ítélt pályázat készítői 2-2 darab jegyet kapnak a Játékszín 2022/2023-as évadának bemutatóira, előadásonként egy-egy alkalommal.
 3. Pályázati feltételek, melyeket a pályázók a pályaművek beküldésével elfogadnak:
  - a pályázatra a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegye­tem Művészeti Kar hallgatói nevezhetnek egyénileg és/vagy csoportosan
  - egy-egy pályázó több pályaművet is beküldhet
  - a pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját műve, mellyel semmilyen szerzői és egyéb jogot nem sért, illetve kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig a pályázat eredményhirdetése után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni, valamint a Játékszín fenti jogsértésből eredő kárát megtéríteni.
  - érvényes pályázatnak a e-mail címre a határidőig jpg vagy pdf formátumban beérkező pályaművek tekinthetők
  - a nyertes pályaművet ai vagy psd formátumban is be kell küldeni
  - a pályáztató a pályázatot eredményhirdetés nélkül lezárhatja.
  Amennyiben a Játékszín részéről felmerül a nyertes Mű módosításának igénye, a pályázó vállalja a módosítások elvégzését még a kitűzött pályadíj keretein belül.

A pályázó a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és kifejezetten hozzájárul, hogy a jelen Pályázati kiírásban meghatározott pályadíj ellenében a Játékszín a nyertes pályázat anyagának felhasználására időbeli és területi korlátozás nélkül teljes és kizárólagos, minden felhasználási módra kiterjedő jogot szerez, illetve a nyertes pályázat anyagát és a szerző nevét nyilvánosságra hozhatja. A pályázó a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és kifeje­zetten hozzájárul, hogy a jelen Pályázati kiírásban meghatározott pályadíj ellenében a Játékszín a fenti felhaszná­lási jogon belül a pályázó további engedélye és/vagy további jogdíj fizetési kötelezettség nélkül jogosult a Művet átdolgozni.

A pályázat tartalma

Logó:
világos és sötét
horizontális és vertikális, szöveges
10 éves Játékszín logó
A J betű, mint önálló logó
plakát
szórólap
mappa
jegytartó
névjegy
levélpapír
céges boríték
hírlevél-sablon
prezentációs sablon ( ppt )
Másodlagos színek meghatározása pályázó adatai (név, elérhetőségek) referenciák (nem kizárólagos feltétel)

A Játékszín alapszíne:

- elsődleges: CMYK 100/90/10/0, RGB 37/64/143

Bírálati szempontok

eredetiség
kreativitás
alkalmazhatóság

Mit várunk?

Az új arculat elegáns és letisztult formája tükrözze, hogy a Játékszín az elmúlt 10 év alatt a hagyományainak ápo­lása mellett fiatalos, családias hangulatú piaci alapon működő magánszínházzá vált, melynek a fő célkitűzése a jó minőségű szórakoztatás.

A repertoárról

A 2012-es újra alakulása óta mára Budapest egyik legnépszerűbb szórakoztató színházává vált.

Száznegyvenezer nézőjével a könnyedség mellett az igényesség jellemzi. Nincs állandó társulata, de közel száz szí­nészével tizennyolc produkciót tart műsoron, melyek közt megtalálható többek közt számos világhírű film színpa­di változata, mint pl. az Életrevalók, a Virágot Algernonnak vagy az olasz kultfilmből adaptált Teljesen idegenek – ezek valamennyien a legkeresettebb fővárosi előadások között szerepelnek. Ugyancsak kedveltek a Játékszín klasszikus vígjátékai, mint pl. a Legyen a feleségem!, a Primadonnák vagy a kortárs magyar bohózat, a Legénybúcsú. A legújabb produkciók között két krimi is szerepel: klasszikus Agatha Christie-történetként A vád tanúja, a modern vonalat képviselve pedig A dominógyilkosság. A sikeres repertoáron túl a Játékszín különlegessége az is, hogy elismert

és népszerű színészei karnyújtásnyi távolságra játszanak a nézőktől, ezzel is hozzájárulva a különleges színházi élményhez.

A Játékszínről

A Játékszín épületében a szórakoztatás tradíció, kezdve az 1912. október 30-án itt megnyílt Ferenczy Kabarétól a Pesti Kabarén át az 1977-ben bezárt Kamara Varietéig, hogy aztán 1978-ban itt nyíljon meg a Játékszín. 2012. július 30-án, az állami támogatások megvonásának következtében bezárt a színház, ám mindössze három hónap múlva – a színházépület megnyitásának 100. évfordulóján – magánszínházként ismét megnyitott.

Az érdeklődők további információt a e-mail címen kaphatnak.

Budapest, 2022. január 10.
Bank Tamás igazgató

pályázat (.pdf)

Pályázat

PÁLYÁZAT – humánpolitikai előadó (ügyintéző) munkakör ellátására

A pályázat beérkezésének határideje: 2021. június 7.

2022. május 18.

PÁLYÁZAT – MKE, Látványtervező Tanszék egyetemi adjunktus álláshelyének betöltésére

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. június 1.

2022. május 16.

PÁLYÁZAT – MKE, Festő Tanszék docensi álláshelyének betöltésére

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. június 17.

2022. május 16.

PÁLYÁZAT – MKE, Szobrász Tanszék egyetemi adjunktus álláshelyének betöltésére

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. június 1.

2022. május 16.

PÁLYÁZAT – MKE, Szobrász Tanszék egyetemi adjunktus álláshelyének betöltésére

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. június 1.

2022. május 16.

PÁLYÁZAT – Tanszéki adminisztrátor munkakör betöltésére

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. május 31.

2022. május 16.

PÁLYÁZAT – MKE, Grafika Tanszék Képgrafika Specializáció docensi álláshelyének betöltésére

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. június 3.

2022. május 13.

PÁLYÁZAT – MKE alagsorában található 32 m2 alapterületű helyiség bérbeadása

A Magyar Képzőművészeti Egyetem által meghirdetett „1062 Budapest, Andrássy út 71. szám alatti épület alagsorában található 32 m2 alapterületű helyiség bérbeadása határozott idejű, 2027. július 1-ig kötendő szerződés útján büfé célra történő hasznosítással” tárgyú nyílt pályázat

2022. május 11.

Új Nemzeti Kiválóság Program

Elektronikus benyújtás határideje: 2022. június 2.

2022. május 03.

Felhívás – 25. Nemzetközi Drezdai Nyári Akadémia

Határidő: 2022. június 12.

2022. május 02.