Erasmus+

Erasmus+

Pályázatok


A Magyar Képzőművészeti Egyetem küldetése, alapvető célkitűzései, másfél évszázaddal ezelőtti alapítása óta változatlanok: a képzőművészet valamennyi területén megőrizni Magyarország élő képzőművészeti hagyományait, ugyanakkor a kortárs művészeti áramlatokra nyitottan, azokra folyamatosan reflektálva, a klasszikus technikáktól a legmodernebb médiumok és technikák kurzus alapú oktatásán keresztül a nemzetközi diskurzusba becsatlakozva új értékeket teremteni. Az egyetem nemzetközi stratégiája és modernizációs törekvései tehát az alapítás óta egymást segítik, egymástól elválaszthatatlanok.

Az oktatás bázisát hagyományosan a mesterség alapjainak ismerete jelenti, ami feltételezi a tárgyalkotói technikai eljárások mélyreható elsajátítását éppúgy, mint a képi ábrázolás reneszánsz tradíciójából levezethető anatómiai vagy térábrázolási tudást. Mindez folyamatosan és természetes módon bővül az új technikai, digitális eljárások ismeretével, az önálló tanulást támogató infrastruktúra biztosításával, amelyek lehetővé teszik, hogy a hallgatók friss és innovatív módon reflektáljanak a globalizált digitális világra. Erre a technikai-mesterségbeli alapzatra épül rá az elméleti tudás – hallgatók megismerkednek a művészetek történeti, esztétikai, filozófiai összefüggéseivel. A kutatások eredményes, magas színvonalú végzését a doktori képzés biztosítja. Az év végi és évközi nyilvános kiállítások és bemutatók, pályázatok, valamint diploma kiállítások révén nemcsak az intézményen belüli értékelés, hanem a külső megmérettetés lehetőségei is adottak.

Az egyetem nemzetköziesítési stratégiája két, egymással összefüggő pillérre alapul: a magyar nyelvű képzés mellett párhuzamosan idegen (angol) nyelvű képzés elindítása; az Erasmus+ programban való minél nagyobb részvétel. Az egyetemen az idegen nyelvű képzés több formában létezik: a külföldi hallgatók részt vehetnek angol nyelvű részképzéseken; a Festő Tanszék 2021-ben tervezi megnyitni angol nyelvű, 5 éves osztatlan képzését, amit a többi képzés angol nyelvű megnyitása követ majd az elkövetkező években, a Doktori Iskolában pedig a teljes képzés elérhető idegen nyelven jelenleg is.

Az Erasmus+ program az MKE nemzetközi tevékenységének legfőbb bázisát képezi. Az MKE Erasmus+ mobilitási és külföldi partnerségi programjainak elsődleges célja, hogy a diákok tanulmányaikat személyre szabhassák, megválaszthassák, mikor és hol folytassák azokat, és már hallgató korukban nemzetközi közegben dolgozhassanak. A mobilitás és a nyelvtanulás kölcsönösen erősítik egymást: a nyelvtudás növeli a külföldi tanulmányok iránti érdeklődést; a külföldi tanulmányok javítják a nyelvi készségeket, egyaránt segítik más kultúrák és a saját identitás megértését. A külföldi partnerekkel közösen megvalósuló projektek, kiállítások végső soron a magyar művészetnek a nemzetközi, kortárs képzőművészeti szcénába való minél erőteljesebb beépülését, egyúttal a magyar művészet nemzetközi szerepét erősíti.

Az MKE Nemzetközi és Kiállítási Irodája foglalkozik az Erasmus+ programon belül a hallgatók és a felsőoktatási munkatársak mobilitási ösztöndíjainak lebonyolításával. A Nemzetközi és Kiállítási Iroda munkáját a nemzetközi kapcsolatokért is felelős általános rektorhelyettes irányítja. Az ECHE alapelveinek betartását, a pályáztatás és lebonyolítás átláthatósági és minőségi követelményinek való megfelelést az egyetem Erasmus Szabályzata biztosítja. Az EU4Art Európai egyetemek kezdeményezés az intézményen belül külön strukturális egységet képez.

Erasmus+ Charta (.pdf)


A Magyar Képzőművészeti Egyetem négy egyetemet tömörítő szövetség vezetőjeként nyert az Európai Egyetemek pályázaton.

Az európai egyetemek olyan, EU-szerte működő felsőoktatási intézményeket tömörítő transznacionális szövetségek, amelyek közös hosszú távú stratégiával rendelkeznek, és amelyeken belül a hallgatók, a doktoranduszok, az oktatók és a kutatók zökkenőmentesen, adminisztratív és jogi akadályok nélkül mozoghatnak. Az Alliance for Common Fine Arts Curriculum (EU4ART) című projektet azért hozta létre négy európai képzőművészeti egyetem (Magyar Képzőművészeti Egyetem, Drezdai Művészeti Akadémia, Művészeti Akadémia, Lettország és Római Művészeti Akadémia), hogy kialakítson közös, rugalmas képzési struktúrákat a festőművész, a szobrászművész és a grafikusművész szakokon. Ezek a tantervek lehetővé teszik majd a diákok számára, hogy a tanulmányaikat személyre szabják, megválaszthassák, hol és mikor folytassák azokat, és már hallgató korukban nemzetközi közegben dolgozhassanak. A szövetség a három éves futamidejű kísérleti program megvalósítására 5 millió euro összeget nyert.

Radák Eszter
rektor
Magyar Képzőművészeti Egyetem

612518-Evaluation_Report (.pdf)
Mission_Statement20190227 (.pdf)


ERASMUS+ PÁLYÁZAT 2022-2023-as tanévre
Hallgatók tanulmányi célú mobilitása

A Magyar Képzőművészeti Egyetem pályázatot hirdet a 2022-2023-as tanévre felsőoktatási hallgatók tanulmányi célú mobilitására az Erasmus+ Program keretén belül, az alábbi feltételek szerint:

  • Ösztöndíj támogatásban várhatóan kb. 60 fő részesül.
  • A várható keretszámon felül van lehetőség 5 önköltséges helyre is pályázni. Ez a státusz ösztöndíjjal nem jár, a hallgatók élhetnek az Erasmus+ mobilitási program lehetőségeivel, de az utazás és kinttartózkodás teljes költségét maguk teremtik elő.
  • Az Erasmus+ ösztöndíj összege országonként változik, ezeket a rátákat az Európai Bizottság határozza meg: http://tka.hu/palyazatok/110/hallgatok-tanulmanyi-celu-mobilitasa). Az Egyetem az ösztöndíjat euróban utalja.
    Fontos! A támogatás nem minden esetben fedezi az utazás és a külföldi tartózkodás teljes költségét.
  • A pályázatok az Erasmus+ Mobilitási Szabályzat pontszámítása alapján kerülnek elbírálásra (http://www.mke.hu/sites/default/files/attachment/erasmus+szabalyzat20190125.pdf).
  • A bírálatot követően a Nemzetközi Iroda értesíti a 2022/2023-as tanévre ösztöndíjat nyert hallgatókat, majd információs napot tart az ösztöndíjat elnyert hallgatóknak. A partnerintézményekbe történő pályázás csak ezután kezdődik.
    Ennek első lépése: az MKE Erasmus+ koordinátora jelöli (nominálja) a partnerintézményekbe az ösztöndíjat nyert hallgatókat. Ezután kerül sor az intézményenként változó kritériumok alapján összeállított pályázati anyag kiküldésére.
  • A választható partnerintézmények listája a pályázat végén megadott Excelből elérhető. A lista folyamatosan frissülhet új megállapodások létrejöttével!
  • A partnerintézmény értékeli a kiküldött portfoliókat és jelzi, hogy mely hallgatókat tudja fogadni. Az ösztöndíjat nyert hallgató helye a partnerintézményben csak pozitív válasz esetén garantált.
  • A hallgatónak a fogadó intézményben tandíjat nem kell fizetnie, az MKE pedig a külföldi tartózkodás idejére is folyósítja a hallgató tanulmányi ösztöndíját.
    Figyelem! A 2014/15-ös tanévtől kezdődően olyan hallgatók is pályázhatnak, akik már voltak korábban Erasmus ösztöndíjasok, de a kint töltött idejük osztott képzésben nem éri el a 12, illetve osztatlan képzésben a 24 hónapot. A 10. (diploma) félévre közvetlenül nem lehet pályázni!

A pályázáshoz szükséges feltételek:

  • a jelentkező az MKE beiratkozott hallgatója (aktív félév, a tanulmányút ideje alatt is)
  • magyar/EU állampolgárság vagy tartózkodási engedély
  • szakmai és nyelvi felkészültség (megfelelő nyelvtudás angolul, vagy a célország nyelvén)

Figyelem: Mivel az új Erasmus+ Program keretében megkötött intézményi kétoldalú szerződések megkövetelik a megfelelő szintű nyelvtudást, ez már a pályázatok elbírálásánál is fontos tényező. A pályázati űrlapon a nyelvtudás szintjét jelölni kell, nyelvvizsga esetén a nyelvvizsga megnevezése szükséges nyelvvizsga másolat csatolásával.

A pályázáshoz szükséges dokumentumok:

  • Jelentkezési lap (letölthető .rtf) aláírva 2 példányban
  • Önéletrajz (legfeljebb 1 oldal magyarul és angolul vagy magyarul és a célország nyelvén)
  • Motivációs levél (legfeljebb 1 oldal magyarul és angolul vagy magyarul és a célország nyelvén)
  • Portfolió – művész szakos hallgatók esetében (maximum 10MB, PDF formátum, név, szak, évfolyam a portfolió külső borítóján feltüntetve). A portfolió maximum 20 munkát tartalmazhat, 1 példány, legfeljebb A4-es formátumban elektronikusan kell beadni.
  • Nyelvvizsga bizonyítvány vagy annak hiányában az Idegennyelvi Lektorátus igazolása a szükséges nyelvtudás szintjéről.

Figyelem! Erasmus+ ösztöndíjra csak a Nemzetközi Irodán keresztül lehet jelentkezni.

Az összegyűjtött dokumentumokat emailben kell elküldeni a foreign@mke.hu címre.

A Nemzetközi Iroda minden esetben visszajelez e-mailen, hogy az összes pályázati dokumentum megérkezett.

A pályázat beadási határideje:

2022. február. 18. 14:00

Figyelem! Későn beérkezett és hiányos pályázatokat nem áll módunkban elfogadni!
Pályázatok elbírálásának határideje várhatóan: 2021. március 01.

További információk:

Nagy Gabriella és Vadász Eszter
Nemzetközi Iroda

Andrássy út 71. Fszt. 7.

Fogadóóra
hétfő, szerda 13:00-15:00
kedd, csütörtök 10:00-12:00
email: foreign@mke.hu

06-1-666-2529

Letölthető dokumentumok:

  1. Pályázati kiírás (.docx)
  2. Jelentkezési lap (.rtf)
  3. Megpályázható egyetemek listája (.ods)
  4. UK partneregyetemek listája (.ods)

2022.01.28.


Az Erasmus+ programban részt vevő fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók illetve munkatársak kiegészítő pénzügyi támogatására
2021/22-es tanév

A Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Tempus Közalapítvány kiegészítő támogatásra irányuló pályázatot hirdetnek azon felsőoktatásban tanuló/dolgozó fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók illetve munkatársak számára, akik a 2020/2021-es tanévben Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat nyertek el. A támogatás célja egyenlő esélyt nyújtani a felsőoktatás területén is a speciális ellátást igénylő kiutazók számára az Erasmus+ programban.

Kik pályázhatnak?

Az Erasmus+ program 2020/2021-es tanévére Erasmus+ ösztöndíjat elnyert hallgatók és intézményi munkatársak jogosultak pályázatot benyújtani, amennyiben fogyatékossággal élő, vagy tartós betegség miatt folyamatos orvosi felügyeletre szoruló személyek és a betegségük igazolhatóan jelentős többletköltséget okoz a külföldi tartózkodás során az átlagos külföldi megélhetési költségekhez képest (például látássérült, mozgássérült, hallássérült, cukorbeteg, laktóz- vagy gluténérzékeny, illetve egyéb betegséggel rendelkező Erasmus+ résztvevők esetében).

Mire igényelhető kiegészítő támogatás?

  • A mobilitással összefüggő többletköltségek támogatására lehet kiegészítő támogatást igényelni, melyekkel elháríthatók a programban való részvétel akadályai: ezek olyan jól meghatározható, konkrét kiadások, amelyek a helyváltoztatással, utazással, a külföldi tartózkodással vannak közvetlen összefüggésben.
  • Kizárólag olyan tételek támogathatók, melyek a mobilitáshoz kapcsolódóan merülnek fel, a tartós betegséggel vagy fogyatékossággal összefüggésben.
  • A támogatható költségeket az Erasmus+ programban résztvevő semmilyen más forrásból nem tudja finanszírozni és a kiegészítő támogatás nélkül nem tudna részt venni a mobilitásban.

Milyen költségekre nem igényelhető támogatás?

A kiegészítő támogatásnak nem célja a kiutazó életvitelével (pl. étkezés, mindennapi szükségletek, gyógyszer) kapcsolatos szokásos költségek támogatása – vagyis olyan költségek fedezése nem támogatható, amelyek mobilitás nélkül, Magyarországon is felmerülnének. Kizárólag abban az esetben támogathatók ilyen típusú tételek, ha ezek jelentős többletköltséget jelentenek a Magyarországon felmerülő költségeknél, ennek indoklása a pályázati űrlapban szükséges.

A pályázás módja

Pályázni a hiánytalanul kitöltött megfelelő pályázati űrlap benyújtásával lehet, amelyben az igényelt támogatás tételesen felsorolásra kerül, továbbá a pályázó részletesen indokolja a felsorolt tételek szükségességét a mobilitási időszakra vonatkozóan.

Kötelező melléklet:

  1. 3 hónapnál nem régebbi kórtörténeti összefoglaló; amennyiben a kórtörténeti összefoglaló 3 hónapnál régebbi, kiegészítésként kötelező mellékelni 3 hónapnál nem régebbi háziorvosi/szakorvosi igazolást, ami alátámasztja és hitelesíti a kórtörténeti összefoglalót.
  2. Fogyatékossággal élő hallgatók és munkatársak esetén: a már megállapított támogatások/ellátások megállapításának alapjául szolgáló érvényes iratok, így például
    1. a fogyatékossági támogatás megállapításáról szóló hatósági határozatot, vagy a megállapítás alapjául szolgáló hatályos szakhatósági állásfoglalás, szakvélemény
    2. a rokkantsági járadékra való jogosultságról szóló határozat
    3. a megváltozott munkaképességű felsőoktatási hallgatók ellátásaihoz a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján kiállított hatósági határozat
    4. a komplex minősítés eredményéről – akár utólagos kérelemre is – kiállított hatósági bizonyítvány, amely igazolja az adott személy egészségi állapotának mértékét

A már rendelkezésre álló – ugyan három hónapnál régebbi, de érvényes – iratok benyújtásának lehetősége mindkét fél számára megkönnyíti a pályáztatási folyamatot.

  • gyógyszerköltségre, hazautazásra, külföldi laboratóriumi és/vagy szakorvosi vizsgálatra, külföldi gyógytornára vonatkozó igénylés esetén a kezelőorvos (háziorvos vagy az illetékes szakorvos) által három hónapnál nem régebben kiállított kórtörténeti összefoglalót a betegségről (amely tartalmazza a kórelőzményt, az eddigi diagnosztikus vizsgálatokat, kezeléseket, eredményeket, az alkalmazott gyógyszereket, és azok adagját, amennyiben hazautazásra, külföldi laboratóriumi és/vagy szakorvosi vizsgálatra, gyógytornára igényel támogatást a pályázó, akkor az annak szükségességét alátámasztó információt);
  • krónikus betegség esetén a betegség fennállását bizonyító laboratóriumi, képalkotó diagnosztikai vagy más leletet és szakorvos által megállapított diagnózist. Amennyiben a szakorvosi lelet tartalmazza a betegség diagnózisát alátámasztó laboratóriumi vagy más leletet, ez utóbbi külön csatolása nem szükséges. Önmagában egy laboratóriumi vagy képalkotó diagnosztikai lelet szakorvosi diagnózis nélkül nem elegendő;
  • speciális diéta fenntartására kért támogatás esetén a csatolt szakorvosi leletnek tartalmaznia kell a diétára vonatkozó információt, vagy a diéta szükségességének egyértelműnek kell lennie a diagnózisból. A diéta fenntartásához szükséges többletköltségeket a célországi árakra vonatkozó információval szükséges alátámasztani.

A pályázati anyagot számítógéppel kitöltve, magyar nyelven, a megadott űrlapon kell benyújtani az alábbiak szerint:

Papír alapon benyújtandó a küldő intézmény koordinátorának:

  • 1 nyomtatott, eredeti (kék színű tintával) aláírt pályázati űrlap
  • a kötelező mellékletet (eredeti példány, vagy másolat esetén a másolatra rá kell írni, miszerint „az eredetivel megegyező másolat” és ezt dátummal és a pályázó aláírásával el kell látni.)

Elektronikusan, e-mail-ben beküldendő a küldő intézmény koordinátorának (foreign@mke.hu):

  • A pályázati űrlap elektronikus verziója (xlsx fájl)
  • A pályázati űrlap elektronikus verziója (szkennelt verzió)
  • A kötelező melléklet szkennelt verziója

Érvényes pályázat kizárólag a megadott pályázati űrlapon nyújtható be a felsorolt kötelező melléklettel együtt.

A pályázat benyújtásának új határideje:

2022. január 28.

A 2021/2022-es tanévben tavaszi félévében kiutazók 2022. január 28-i határidővel nyújthatnak be pályázatot.

Pályázatok bírálata, döntéshozatal

A pályázatok formai bírálatát a küldő felsőoktatási intézmény, a tartalmi bírálatot pedig a Tempus Közalapítvány által felkért független orvosszakértők végzik, akik javaslatot tesznek a támogatásra. Hiánypótlásra nincs lehetőség. A pályázatokról és a támogatás összegéről a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma hoz döntést, a TKA Kuratóriumának döntése ellen nincs fellebbezési lehetőség.

A támogatás összege

A pályázati űrlapon a pályázónak tételesen fel kell sorolnia, hogy milyen tételekre mekkora összegű támogatást igényel. A pályázati űrlapon a teljes időtartamra igényelt összegeket kell feltüntetni.

Kizárólag olyan tételekre igényelhető támogatást, amelyek szorosan összefüggnek a külföldi tartózkodással, illetve amelyek felhasználásáról – pozitív elbírálás esetén – a pályázó számlákkal tud elszámolni.
A kórtörténeti összefoglaló alapján az orvosszakértők az igényelt támogatás jogosultságát a mobilitás szempontjából vizsgálva négy csoportba sorolják: indokolatlan, enyhe, közepesen súlyos és súlyos. A besorolás alapján kerül meghatározásra, hogy a pályázó havi bontásban minimum és maximum mekkora összegű támogatást kaphat.

Enyhe betegség /fogyatékosság

Közepesen súlyos betegség /fogyatékosság

Súlyos betegség/fogyatékosság

Hallgatók

maximum 150 €/hó

maximum 320 €/hó

maximum 500 €/hó

Felsőoktatási munkatársak

maximum 20 €/nap

maximum 60 €/nap

maximum 100 €/nap

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a kiegészítő támogatás nem minden esetben fedezi az összes felmerülő többletköltséget a mobilitás során.

A támogatás felhasználása, elszámolás

A kiegészítő támogatás kizárólag a pályázatban igényelt és Tempus Közalapítvány Kuratóriuma által elfogadott költségtételekre használható fel. A támogatást tételesen kell igényelni, a támogatás felhasználása pedig a megítélt tételek szerint lehetséges, számlákkal igazolt tételes költségelszámolással. A kiegészítő támogatási összeget a küldő felsőoktatási intézmény fizeti ki a támogatott résztvevőknek.

További felvilágosítást az intézményi Erasmus+ koordinátortól (foreign@mke.hu) vagy a Tempus Közalapítványtól (1/237-1300, ka103@tpf.hu) kaphat.

Mellékletek:

2022.01.18.


ERASMUS+ PÓTPÁLYÁZAT 2021-2022-es tanévre
Oktatási célú mobilitás

A Magyar Képzőművészeti Egyetem pótpályázatot hirdet a 2021-2022-es tanévben külföldi személyzeti mobilitásra oktatók részére az Erasmus+ Program keretén belül, az alábbi feltételek szerint:

(Érdemes EUR alapú devizaszámlát nyitni, mivel ezt az összeget az Egyetem euróban utalja.)

Az intézmények listája, amelyekkel a Magyar Képzőművészeti Egyetemnek intézményközi szerződése van, és ahova pályázni lehet, a pályázat végén megadott Excelből elérhető. Az intézményközi szerződések listája az új szerződéskötések miatt folyamatosan frissül!

Az Erasmus+ oktatói mobilitás célja a partnerintézmény tanrendjébe illeszkedő előadások, szemináriumok megtartása, a partneregyetem képzési rendszerének megismerése, a használt tantervek és tananyagok tanulmányozása, illetve a partnerintézménnyel való szakmai kapcsolat további építése. Az oktatás időtartama nem lehet kevesebb 2 munkanapnál és 8 tanítási óránál.

A jelentkezés feltételei:

  • a jelentkező az MKE oktatója
  • magyar/EU állampolgárság vagy a tervezett tanulmányút idejére is érvényes tartózkodási engedély
  • nyelvi felkészültség (nyelvtudás: angol/célország nyelve)

A pályázathoz szükséges dokumentumok:

  • kitöltött és aláírt jelentkezési lap, a szervezeti egység vezetőjének engedélyével és ajánlásával (opcionális)
  • munkaterv, illetve az ismeretkör vagy tananyag rövid tematikája (0,5-1 oldal angolul/ vagy a célország nyelvén).
  • a célintézmény fogadókészségének igazolása (e-mail, vagy szkennelt levél formájában), és az ottani kapcsolattartó megnevezése, elérhetősége (e-mail címe)
    időpont javaslat a mobilitásra vonatkozóan (a mobilitás kezdete legkorábban 2021. december 15., befejező dátuma legkésőbb 2022. július 31. lehet)
  • nyilatkozat a 2017 óta kapott Erasmus mobilitási ösztöndíjakról (célintézmény, időtartam)

A pályázat leadási módja:

ELEKTRONIKUSAN a foreign@mke.hu e-mail címre – a tárgy mezőben mindenképpen szerepeltetni kell: erasmus_oktatási_2021_2022_”pályázó neve”
ÉS
KINYOMTATVA 1 példányban a Nemzetközi és Kiállítási Irodában
(Andrássy út 71. Fszt. 2.)

A pályázat benyújtásának határideje:

folyamatos, de legkésőbb 2022. május 15.

Figyelem! Határidőn túl érkezett, ill. hiányos pályázatokat nem tudunk elfogadni!

A benyújtott pályázatokat a nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes bírálja el, amelynek határideje a beadástól számított maximum 1 hónap.

További információk:

Nagy Gabriella és Vadász Eszter
Nemzetközi és Kiállítási Iroda
Andrássy út 71. Fszt. 7.
fogadóóra:
hétfő, szerda 13.00-15.00
kedd, csütörtök 10.00-12.00
e-mail: foreign@mke.hu
06-1-666-2529

Letölthető dokumentumok:

2021.11.18.


ERASMUS+ PÓTPÁLYÁZAT 2021-2022-es tanévre
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása

A Magyar Képzőművészeti Egyetem pályázatot hirdet a 2021-2022-es tanévben külföldi személyzeti mobilitásra adminisztratív személyzeti mobilitásra az Erasmus+ Program keretén belül, az alábbi feltételek szerint:

  • támogatás időtartama: 2-5 munkanap utazás nélkül
  • az Erasmus+ ösztöndíj összege országonként változik, az Európai Bizottság által meghatározott rátákhoz igazodva kerül megállapításra a Tempus Közalapítvány honlapján található táblázat alapján
    http://tka.hu/palyazatok/4573/felsooktatasi-munkatarsak-kepzesi-celu-mobilitasa
    (Érdemes EUR alapú devizaszámlát nyitni, mivel ezt az összeget az Egyetem euróban utalja.)

Az intézmények listája, amelyekkel a Magyar Képzőművészeti Egyetemnek intézményközi szerződése van, és ahová pályázni lehet, a pályázat végén megadott Excelből elérhető. Az intézményközi szerződések listája az új szerződéskötések miatt folyamatosan frissül!
Az alábbi honlapon hivatalosan bejegyzett, Erasmus+ Staff Training kurzusokra is lehet pályázni: http://staffmobility.eu/staff-week-search

Az ERASMUS+ személyzeti mobilitás célja: tapasztalatszerzés, jó gyakorlatok azonosítása és átvétele, jelenlegi munkakör betöltéséhez szükséges készségek továbbfejlesztése.

A jelentkezés feltételei:

  • a jelentkező az MKE alkalmazottja
  • magyar/EU állampolgárság vagy a tervezett tanulmányút idejére is érvényes tartózkodási engedély
  • nyelvi felkészültség (nyelvtudás: angol/célország nyelve)

A pályázók köre:

  • oktatók, adminisztratív és más nem oktató munkatársak

A pályázathoz szükséges dokumentumok:

  • kitöltött és aláírt jelentkezési lap, a szervezeti egység vezetőjének engedélyével és ajánlásával (opcionális)
  • munkaterv (min fél - max 1 oldal magyarul, angolul vagy a célország nyelvén) Az elbírálásnál előnyt jelent, ha a pályázó munkaterve a korábban az MKE-re látogató személyzettel való kapcsolattartásra irányul; a két egyetem közötti speciális részlegek közötti kapcsolattartásra irányul; ha új partnerkapcsolat kialakítása céljából, meghívásra válaszolva, illetve konkrét projekt megvalósítása miatt utazna.
  • előnyt élvez, ha van a célintézmény fogadókészségéről igazolás (email, vagy szkennelt levél formájában), és szerepel az ottani kapcsolattartó megnevezése, elérhetősége (e-mail címe)
  • időpont javaslat a mobilitásra vonatkozóan (a mobilitás kezdete legkorábban 2021. december 15., befejező dátuma legkésőbb 2022. július 31.)
  • nyilatkozat a 2017 óta kapott Erasmus mobilitási ösztöndíjakról (célintézmény, időtartam)

A pályázat leadási módja:

ELEKTRONIKUSAN a foreign@mke.hu e-mail címre – a tárgy mezőben mindenképpen szerepeltetni kell: erasmus_képzési_2021_2022_”pályázó neve”
ÉS
KINYOMTATVA 1 példányban a Nemzetközi és Kiállítási Irodában (Andrássy út 71. Fszt. 2.)

A pályázat benyújtásának határideje:

folyamatos, de legkésőbb 2022. május 15.

Figyelem! Határidőn túl érkezett, ill. hiányos pályázatokat nem tudunk elfogadni!

A benyújtott pályázatokat a nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes bírálja el, amelynek határideje a beadástól számított maximum 1 hónap.

További információk:

Nagy Gabriella és Vadász Eszter
Nemzetközi és Kiállítási Iroda
Andrássy út 71. Fszt. 7.
fogadóóra:
hétfő, szerda 13.00-15.00
kedd, csütörtök 10.00-12.00
e-mail: foreign@mke.hu
06-1-666-2529

Letölthető dokumentumok:

2021.11.18.