Miért a Képzőt válasszam?

Az ország csúcsintézményében tanulhatsz, így az évfolyamtársaid között lesz a jövő művészeti elitje, olyan művészkollégák, akikkel a pályád párhuzamosan fog futni és olyan kurátorok, akikkel együtt fogsz dolgozni. Az egyetem tanárain keresztül automatikusan bepillantást nyersz szélesebb hazai és nemzetközi kortárs művészeti kapcsolati rendszerek működésébe.

Hogyan történik a képzés?

A vizuális művészet alapszakos osztályok évfolyamonként közös műteremben dolgoznak, egy-egy osztályvezető mester vezetésével. A közös műterem eleve sok előnnyel jár; szeretetteljes, támogató közösséget alakít ki a benne dolgozók között, akik nem csak a gyakorlati dolgokban tudnak egymás segítségére lenne, ha valamihez két kéz már nem elég, hanem egy élő alkotói diskurzust teremtve, folyamatos inspirációt is kapnak egymástól. Szervezett kiállításlátogatások biztosítják, hogy jobban megismerd a hazai és nemzetközi művészeti szcénát. A képzés során bemutathatod munkáidat a szak által szervezett kiállításokon és egyéb intézményi rendezvényeken. Az országos művészeti és tanulmányi versenyeken való részvétellel plusz pontok szerezhetőek, amelyek beszámítanak az ösztöndíjba.

Mit csinálhatok ezzel a végzettséggel?

Az alapszak elvégzése után elkezdheted a saját non-profit kiállítótermi vagy kereskedelmi galériás karrieredet, dolgozhatsz a vizuális ipar legkülönbözőbb területein, vagy tovább tanulhatsz művészeti mesterképzésen.