Általános ismertető

A Vizuális Művészet Tanszék hároméves BA és kétéves MA szintekre osztott képzésben kínál interdiszciplináris alternatívát azok számára, akik vagy még nem döntötték el, hogy melyik képzőművészeti műfaj mellett szeretnének elköteleződni, ezért ki szeretnék magukat próbálni a műfajok mindegyikében, vagy tudatosan eleve az interdiszciplináris megközelítést keresik.

Mindkét képzési szint évfolyamok szerint rendeződik osztályokba, egy-egy osztályvezető mester vezetésével. Ez egyfajta kombinációja a Magyar Képzőművészeti Egyetem hagyományosan alkalmazott mester-rendszernek és a más egyetemeken megszokott évfolyamok szerinti tagozódásnak, egyesítve mindkét rendszer előnyeit.

A Vizuális művészet alapképzési szak megismerteti a hallgatókkal a hagyományos és kortárs képzőművészeti műfajok legszélesebb körének anyagait, eszközeit és technikáit, annak érdekében, hogy saját alkotói tevékenységük során a lehető legszabadabban választhassák meg a nekik megfelelő kifejezésmódot.

A Képzőművész mesterképzési szak célja, hogy olyan autonóm művek létrehozására képes művészeket képezzen, akik a kortárs vizuális nyelvet értik és a nemzetközi szcénába illeszkedő módon használják.