Kollégium

Kollégium

1087 Budapest, Stróbl Alajos utca 3/A
A kollégium épülete Budapesten a Népstadion metrómegállótól 8-10 perc sétával megközelíthető.

A hallgatók elhelyezése a Kollégium 5 szintjén 70 db kétágyas lakószobában történik. A 140 férőhely az igényeknek megfelelő arányban teszi lehetővé lányok és fiúk elhelyezését.
Az épületben emeletenként 2 konyha-étkező, TV-társalgó, a földszinten konditerem és mosó-szárító helyiség található.
Az első emeleti internet-szoba, a földszinti tanulószoba és a lakószobákban férőhelyenként biztosított fali internet csatlakozás segíti a hallgatók tanulmányi és szakmai munkáját.
Szociális helyiségek – fürdő, mosdó, WC - emeletenként és nemenként a szabványok szerinti elosztásban és mennyiségben állnak rendelkezésre.
Az épületben lift üzemel.
A kollégium udvara és gondozott kertje a kollégisták számára lehetőséget biztosít a szabadidő kulturált eltöltésére, aktív pihenésre, közösségi programok szervezésére.
A kollégisták folyamatos regisztrálását, biztonságát, valamint az épület és a Kollégium területének vagyonbiztonságát mágneskártyás beléptető rendszer, kiépített biztonsági kamerarendszer, valamint 24 órás portaszolgálat biztosítja.
A folyosók füstérzékelőkkel vannak felszerelve. A kollégium egész területén (lift, WC, konyha, folyosó, társalgó), és a szobán belüli dohányzás szigorúan tilos! A dohányzásra kijelölt hely a Kollégium udvarán található.
A kollégiumi együttélés részletes szabályait a Kollégiumi Szabályzat 1. sz. mellékletét képező Kollégiumi Házirend tartalmazza.

A kollégiumi térítési díj összege állami ösztöndíjas hallgatók esetében 11.650.-Ft/hó/fő, önköltséges hallgatóknak 23.300.-Ft/hó/fő.

  1. Bekerülés A kollégiumba

A Kollégium alapfeladata az Egyetemre felvételt nyert, az intézménnyel hallgatói jogviszonyban álló hallgatók elhelyezése. A kollégiumba pályázati úton lehet felvételt nyerni, melynek rendjét a Kollégiumi Szabályzat határozza meg.
A Kollégiumi Felvételi Bizottság által lefolytatott felvételi eljárás során – a beadott jelentkezések és mellékletek alapján, ill. a hatályos pontrendszer szerint - elsősorban azon hallgatók elhelyezésére kerül sor, akik szociális okok miatt erre rászorulnak és tanulmányi előmenetelükkel, közösségi munkájukkal, magatartásukkal arra érdemesnek bizonyulnak. A kollégiumi felvétel egy tanévre szól.
A helyhiány miatt felvételt nem nyert pályázók, ill. tanév közben jelentkezők várólistára kerülnek, ahonnan a lista sorrendjében kaphatnak elhelyezést a felszabaduló helyekre.